Vichyssoise med jordskokker - lækker fransk opskrift

Hovedret

Vichyssoise med jordskokker

Ingredienser

4 personer

2 grofthakkede løg
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
250 g grofthakkede jordskokker
500 g grofthakkede kartofler
Ca. 7,5 dl grøntsagsbouillon
Ca. 2,5 dl kaffefløde 13%
salt og peber
topping - fx lidt grønt, ristede mandler, fine æblebåde vendt med lidt citronsaft.


 

 

Opskrift

Sådan gør du:

  1. I en suppegryde varmes løg og hvidløg i olivenolie ved svag varme, til de er klare - de må ikke blive brune.
  2. Tilsæt jordskokker, kartofler og bouillon til det dækker.
  3. Lad simre i ca. 15 minutter, til alt er mørt.
  4. Blend med en stavblender eller i en blender - vær forsigtig med den varme suppe.
  5. Tilsæt kaffefløde, krydr med salt og peber og varm op. Juster evt. konsistensen med lidt mere bouillon, eller lad suppen stå og simre, til den er god.
  6. Ved servering kan suppen toppes med lidt grønt, ristede mandler og fine æblebåde.

Bon appétit!

Relaterede produkter