Svampefarceret oksefilet på grill - opskrift fra Pillivuyt

Grilltema: Hovedret

Svampefarceret oksefilet

Ingredienser

8 personer

400 g Karl Johan svampe eller lignende
400 g østershatte eller lignende
ca. 2 dl nødde- eller olivenolie
salt og peber
1, 6 kg oksefilet, uden sener
kødsnor
3 rødløg
evt. stegetermometer

Opskrift

Sådan gør du: 

  1. Klargør svampene og hak dem. I en rummelig pande varmes omkring halvdelen af olien, og svampene ristes ved god varme. Lad dem stege videre, til væske er kogt væk, og krydr med salt og peber. Lad svampefarsen afkøle.
  2. Skær en lomme fra siden af oksefileten til at fylde svampene i. Fyld den afkølede fars i, og luk lommen med kødsnor. Bare snur om, som du synes, og slå knude på.
  3. Klargør rødløgene, og skær dem i kvarte eller seks dele, lidt afhængigt af, hvor store de er. Læg stegen i et grillfast fad, fordel resten af olien, og læg rødløgene omkring.
  4. Sæt fadet på grillen ved høj indirekte varme med grill-låg på, og brun stegen af i ca. 10 minutter. Tag fadet fra grillen, vend stegen, regulér varmen til middel, og sæt fadet tilbage med grill-låg på.
  5. Steg færdig i løbet af ca. 20 minutter, men vend stegen et par gange undervejs. Hvis du har et stegetermometer, så brug det. Krydr med salt og peber.
  6. Derefter er det vigtigt, at stegen får lov til at samle sig i fadet på et lunt sted løst dækket af et stykke folie. Mindst i 15 minutter og gerne lige så lang tid, som du har stegt den. Hvis den står lunt, kan den også stå nogle timer til den skal serveres, og saften vil så være bedst fordelt.

Bon appétit!

Relaterede produkter