Pighvar med sauce vierge - Opskrift fra Pillivuyt

Grilltema: Forret af Thomas Alcayaga

Pighvar med sauce vierge

Ingredienser

4 personer

1 stk. pighvar, cirka 800g til 1 kg (eller anden hel fladfisk)
Blandede urter (her fx timian, mynte og bronzefennikel)
1 citron
1,5 dl hvidvin
250g salt
400 mel
2 æggehvider
2,5-3 dl vand

Sauce vierge:
3-4 tomater
3 spsk. finthakket koriander
3 spsk. finthakket basilikum
3 spsk. finthakket persille
1,5 dl olivenolie
1 citron
2 spsk. rødvinseddike

Opskrift

Sådan gør du:

  1. Sørg for at pighvarren er godt renset og skyllet. Fjern eventuelt hale og hoved.
  2. Placer i fadet. Top med urter, citronskiver, vin, salt og peber.
  3. Rør salt og mel sammen. Tilsæt først æggehviderne, og rør nu vand i, til det er en tør dej. Det skal føles fast, men stadig med mulighed for at rulle ud. 
  4. Rul dejen ud og placer over fadet. Skær kanterne af.
  5. Bag 30-35 minutter på grillen ved mellemhøj indirekte varme. Lad den trække 10 minutter før dejen fjernes, og fisken tages af benet og lægges på tallerkenen.

Til saucen:

  1. Grill tomaterne på alle sider. De skal blot have grillstriber, ikke nødvendigvis være gennemtilberedte. 
  2. Skær dem i små tern og vend med finthakkede urter, olie, citronskal og rødvinseddike. Smag til med salt og peber. 
  3. Server over pighvarskødet, og dul eventuelt retten op med ekstra friske urter. 

 

Bon appétit!

Relaterede produkter