Lammekølle med rosmarin på grill - lækker opskrift fra Pillivuyt

Grilltema: Hovedret

Lammekølle med rosmarin

Lammekølle er perfekt, når du skal lave mad til mange gæster. Opskriften her er til 6 personer, men du kan nemt gange den op, så den passer til det antal gæster, du venter.

Ingredienser

Opskrift til 6 personer

Dette skal du bruge

1  lammekølle på omkring 1,6 kg
2  kviste rosmarin
2  hvidløg
1  økologisk citron
2  dl kyllingebouillon salt og peber evt. Stegetermometer

Opskrift

Sådan gør du:

  1. Skær 5-6 dybe ridser i din lammekølle. Og pres rosmarinen ned i kødet.
  2. Læg køllen i et grillfast fad sammen med halverede hvidløg og citron i grove stykker. Hæld bouillon ved, og krydr køllen med salt og peber.
  3. Sæt fadet på grillen ved god indirekte varme med låg på i 15 minutters tid, til køllen er brunet.
  4. Sænk varmeniveauet, og steg færdig ved middelvarme med låg på i omkring 40 minutters tid. Brug evt. et stegetermometer.
  5. Kig undervejs til køllen. Hvis væsken er ved at fordampe så tilsæt ekstra, så bunden hele tiden er dækket med ca. 1,5 cm væske.
  6. Lad stegen stå lunt i mindst 15 minutter, inden du skærer den i skiver.

 
Bon appétit!

Relaterede produkter