Hummer Benedict - opskrift fra Pillivuyt

Hovedret

Hummer Benedict

Ingredienser

2 personer

2 friske æg
1 spsk. hvid eddike
2 spsk. smør
1 fed hvidløg, fintsnittet
150 g spæd spinat, renset
1-2 kogte lune hummerhaler uden skal
1 engelsk muffin eller sandwichbrød
1,5 dl hollandaisesauce
lidt frisk citron, salt og peber

Opskrift

Sådan gør du:

Til pocherede æg:

  1. Kog ca. 1 liter vand i en rummelig kasserolle, og tilsæt eddike.
  2. Slå æg ud i hver deres lille kop.
  3. Hæld ét æg ad gangen i det kogende vand, og saml hviderne omkring blommen med en ske.
  4. Når det første æg er samlet, skal vandet op og koge igen, før du gentager processen.
  5. Når begge æg er samlet, skal de simre (pochere) i 3 minutter.
  6. Tag æggene op i en skål med koldt vand, og rens eventuelle trevler væk. 

Til spinat:

  1. Smelt smørret på en pande, og varm snittet hvidløg uden det bruner.
  2. Tilsæt spinat, og vend det på panden til det er lunt - krydr med salt og peber.
  3. Sluk for blusset, læg hummerhaler ved, og hold lunt.
     

Til hummer benedict:

  1. Flæk og rist en engelsk muffin eller et sandwichbrød.
  2. Lun hollandaisesauce - smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
  3. Fordel spinat på de ristede muffins, og anret hummerhaler (eller dele af dem) og det pocherede æg på spinaten – hæld til sidst den lune hollandaisesauce over.

Bon appétit!

Relaterede produkter