Opskrift på croquembouche med appelsincreme

Dessert af Ditte Julie Jensen

Croquembouche med appelsincreme

Ingredienser

10 personer

Appelsincreme:
170 g god hvid chokolade
4 dl piskefløde
2 økologiske appelsiner, skallen heraf
1 hel kanelstang

Vandbakkelser:
150 g smør
3 dl vand
2 tsk. lyst rørsukker
150 g hvedemel
1 tsk. stødt kanel
4 æg, str. M/L

I øvrigt:
150 g hvid sukker
100 g ren rå marcipan
Lidt rød og grøn pastafarve
2 spsk. flormelis

Opskrift

Sådan gør du:

Appelsincreme:

  1. Hak chokoladen fint, og kom det i en skål.
  2. Varm fløden, fintrevet appelsinskal og en hel kanelstang op til lige under kogepunktet.
  3. Fisk kanelstangen op, og hæld fløden over chokoladen.
  4. Rør det forsigtigt sammen, kom husholdningsfilm over skålen, og stil cremen på køl i mindst 2 timer - eller gerne natten over.
  5. Pisk cremen, når den er helt kold, til den er luftig.
  6. Hæld cremen på en sprøjtepose med ’fylde’-tylle.

Vandbakkelser:

  1. Kom smør, vand og sukker i en gryde, og kog det op.
  2. Kom mel og kanel i på én gang, og pisk dejen igennem i et par minutter med et piskeris, mens dejen samler sig i gryden over varmen.
  3. Lad dejen køle lidt af, og rør æggene i ét ad gangen med en grydeske. Dejen skal røres rigtig godt sammen efter hvert æg – det er vigtigt, for at undgå at dejen bliver tynd.
  4. Fyld dejen i en sprøjtepose med glat tylle, og afsæt nogle små vandbakkelser ca. 3 cm i diameter på bageplade(r) beklædt med bagepapir. Du skal have ca. 35-45 stk.
  5. Bag kagerne ved 200 grader varmluft i 20-25 min., til de er jævnt gyldne. Åbn ikke ovnen, før kagerne er bagt helt færdige – ellers klasker de sammen. De skal være ret gyldne.
  6. Afkøl vandbakkelserne på en bagerist, og fyld dem derefter med appelsincreme.

Øvrigt:

  1. Smelt langsomt sukkeret til karamel.
  2. Dyp bunden af vandbakkelserne i karamellen, og placer dem omkring en kegle smurt med lidt olie (lav evt. en kegle ca. 28 cm høj af hårdt pap og beklæd med sølvpapir). Byg din croquembouche op nedefra.
  3. Ælt lidt marcipan med henholdvis rød og grøn pastafarve.
  4. Udstik nogle grønne blade samt tril nogle røde julekugler af marcipanen.
  5. Dyp marcipanpynten i karamellen, og dekorer din croquembouche.
  6. Afslut med et drys af flormelis.  

Bon appétit!

Relaterede produkter