Løgsuppe - opskriften fra Pillivuyt

Forret af Camilla Drost

Cremet løgsuppe med ostebrød

Ingredienser

4 personer

Til løgsuppe:
750 gram store løg
2 fed hvidløg
1 teskefuld timian
½ liter hønsebouillon
2 spiseskefulde æblecidereddike
1 dl fløde
havsalt
hvid peber

Til ostebrød:
4 skiver daggammelt surdejsbrød
olivenolie til pensling
salt og peber
100 gram revet comté

Opskrift

Sådan gør du:

Løgsuppe:

  1. Opvarm ovnen til 190 °C varmluft.
  2. Klargør et fad ved at smøre det med olie. Halver løgene, fjern det yderste lag skræl, og læg dem i det klargjorte fad. Skær enden af hvidløgene, men behold skallen på, og læg dem i fadet sammen med løgene. Bag løgene i 40 minutter, indtil de er bløde og gyldne.
  3. Opvarm bouillon i en gryde, mens løgene køler en anelse af. Fjern den yderste skal fra løgene, hvis de virker seje. Smut de bløde hvidløg ud af skallerne. Hæld løg og hvidløg op i gryden. Lad bouillon og løg koge sammen i 10 minutter, så smagene flyder sammen. Tilsæt fløde og æblecidereddike, og bring det til kogepunktet.
  4. Hæld suppen i en blender, eller blend den med en stavblender, til den er blød og cremet. Smag suppen til med salt og peber. Hold suppen lun, mens ostebrød tilberedes.
  5. Server suppen i skåle med ostebrød ved siden af.
Ostebrød:
  1. Opvarm ovnen til 225 °C varmluft.
  2. Pensl brødene med olie, og læg dem i et ovnfast fad. Bag dem i 5 min, indtil de er let gyldne.
  3. Krydr brødene med salt og peber.
  4. Fordel osten ud over brødskiverne, og sæt dem tilbage i ovnen i 1-2 minutter, indtil osten er smeltet.
  5. Server brødene sammen med løgsuppen.

Bon appétit!

Relaterede produkter