Blomkålsgratin - skøn og cremet opskrift - fra Pillivuyt

Hovedret

Cremet blomkålsgratin med salvie og hvidløg

Ingredienser

6-8 personer

Mornaysauce:
4 spsk smør
4 spsk mel
1 l sødmælk
lidt friskrevet muskatnød
150 g revet Gruyère el. emmentaler
salt og peber
4 spsk plukket frisk salvie

Gratin:
2 rødløg
2-3 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 stort blomkålshoved
2 dl vand
2-3 spsk revet parmesanost
4 spsk rasp

 

 

Opskrift

Sådan gør du:

Mornaysauce:

Smelt smørret og rør mel i lidt ad gangen. Rist det lidt, mens du rører i det, og pisk mælk i lidt ad gangen. Rør med et karfitigt piskeris til det koger op, og fortsæt ved svag varme i nogle minutter til sauven er jævn. Tilsæt muskatnød og ost - rør til osten er smeltet og saucen er glat. Smag til med salt og peber og 3/4 af salvien.

Tænd ovnen på 175-200 °C.

Gratin:

Pil rødløg og hvidløg og skær i tegn, som varmes i olivenolie i en gryde, indtil de er klare og møre. Skær blomkålen i mindre buketter - stokken i terningstore stykker - og hæld ned i gryden.

Tilsæt vand og kom låg på. Lad blpmkålen dampe sprød i ca. 2-3 minutter, tag låget af og lad kog videre til vandet er fordampet. Smag til med salt og peber. Hæld i en smurt skål og hæld mornaysaucen over, så den dækker blomkålen.

Drys parmesanost og rasp over.

Bag i ca. 25 minutter til gylden og top med resten af salvien.​

Bon appétit

Relaterede produkter