Citrontærte med brændt marengs - fra Pillivuyt

Dessert

Citrontærte med brændt marengs

Ingredienser

4 personer

Til mørdej:
125 gram hvedemel
25 gram mandelmel
50 gram flormelis
75 gram smør
½ æg

Til lemoncurd:
50 gram citronsaft
60 gram usaltet smør
100 gram sukker
100 gram æg

Til marengs: 
50 gram æggehvide
50 gram sukker
50 gram flormelis

Opskrift

Sadan gør du:

Til mørdej:

  1. Mel, mandelmel, flormelis og smør æltes sammen, og samles med ægget. Stil dejen på køl i en time.
  2. Rul dejen ud, og beklæd formen med et tyndt lag dej.
  3. For tærten med sølvpapir, og fyld den med tørrede ærter.
  4. Blindbag tærten ved 175 °C i ca. 10-12 minutter til den er let gylden.

Til lemoncurd:

  1. Hæld citronsaft, usaltet smør, sukker og æg i en gryde og kog curden op ved konstant piskning.
  2. Træk væk fra varmen, når curden begynder at boble.
  3. Sigt curden, fyld den i den forbagte mørdej, og stil den til afkøling på køkkenbordet.

Til marengs:

  1. Pisk æggehvider stive med et par korn salt.
  2. Tilsæt langsomt sukker og herefter florsukker under piskning.
  3. Pisk æg og sukker sejt i 6 minutter.
  4. Når marengsen er pisket sej, hældes den på sprøjtepose.
  5. Sprøjt små toppe af marengs på tærten, drys med florsukker og brænd marengsen med en gasbrænder.

Bon appétit!

Relaterede produkter