Chokoladekager i portionsforme - nem opskrift fra Pillivuyt

Grilltema: Dessert

Chokoladekager

Ingredienser

8 personer

175 g mørk chokolade
100 g smør
500 g sukker
75 g valnødder
6 æg
portionsforme i porcelæn 

Opskrift

Sådan gør du:

  1. Varm lidt vand op i en gryde, og det brug som vandbad. Hak chokoladen groft, og skær smøret i stykker. Læg smør og chokolade i en stor skål, der kan tåle varme, og sæt skålen i vandbadet. Varmen skal være middel. Rør sammen, når du kan se, at det begynder at smelte efter et par minutter.
  2. Tag skålen fra vandbadet, og rør sukker i samt let knuste valnødder (gem evt. lidt til at pynte med).
  3. Del æg i blomme og hvider. Når chokoladedejen ikke er varm, men bare lun, røres æggeblommerne i. Lad blive tempereret. Pisk æggehviderne stive. Rør først omkring ¼ del ned i chokoladedejen, og vend derefter forsigtigt resten i, da dette giver et luftigere resultat.
  4. Fordel dejen i portionsforme, og bag ved indirekte middelvarme i ca. 10 minutters tid, til de har sat sig lidt. De må gerne være lidt klæge til sidst.

Bon appétit!

Relaterede produkter