Chèvre chaud salat - smagfuld salat med gedeost - fra Pillivuyt

Hovedret

Chrèvre chaud salat

Ingredienser

Sennepsvinaigrette:

2 spsk. dijonsennep
1 dl hvidvinsvinaigre
3-4 dl. vindruekerneolie, eller en anden enutral olie 
Lidt salt og peber

Chèvre-croutoner:

16 skiver flutes, ristede
1 rulle gedeost
Lidt frisk timian 

Salat:

1 stk. frisé-salat, klargjort
½ stk. radicchio, klargjort
1 stk. hjertesalat, klargjort
1 stk. skalottløg (eller hvad du har), fintsnittet

Opskrift

Sådan gør du:

 

  1. Pisk vinaigrette sammen - gerne med en stavblender. Rør først sennep og vinaigre sammen - mens du pisker tilsættes lidt efter lidt olie i en tynd stråle til dressingen samler sig. Bliver den lidt for tyk, kan du justere konsistens med lidt vand - smag til med alt og peber.
  2. Tænd for grillen i din ovn.
  3. Fordel gedeosten på de ristede skiver flutes, sæt på en bageplade og drys med lidt timian. Gratinér chèvre-croutonerne til de er gyldne - hold øje med dem og vend gerne pladen efter et par minutter.
  4. Vend salat og løg sammen med passende mængde sennepsvinaigrette, fordel med chèvre-croutonerne i nogle skåle - krydr gerne en ekstra gang med lidt salt og friskkværnet peber.

Bon appétit

Relaterede produkter