Dessert af Ditte Julie Jensen
Bûche de noël (fransk juleroulade)
-
Ingredienser
-
6-8 personer
Chokoladebund:
100 g æggeblommer
100 g lyst rørsukker
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
50 g hvedemel
10 g stødt kakao
1 tsk. bagepulverNougatcreme:
150 g nougat
100 g god mørk chokolade
1½ dl piskeflødeChokoladeovertræk:
150 g god mørk chokolade
1½ dl piskefløde
2 spsk. glukosesirup (kan undlades)I øvrigt:
lidt mandelflager
10 små friske blåbær
lidt mini-marengskys
lidt bronzestøv
-
Opskrift
-
Sådan gør du:
Chokoladebund:
- Pisk æggeblommer og 100 g sukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps.
- Pisk æggehviderne let, tilsæt 20 g sukker, og pisk det hele stift.
- Vend mel, kakao og bagepulver i æggesnapsen, og vend herefter æggehviderne forsigtig i massen.
- Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag ved 190 grader varmluft i 10-15 min.
- Tag bunden ud, og vend den over på frisk bagepapir.
- Rul med det samme i rent viskestykke, og læg bunden på køl.
Nougatcreme:
- Smelt nougat og chokolade over vandbad.
- Varm fløden op til lige under kogepunktet, og vend den sammen med nougatmassen.
- Rør cremen glat med en dejskraber i små cirkulære bevægelser.
- Dæk cremen med husholdningsfilm, og lad den køle helt af ved stuetemperatur.
- Rul bunden ud, smør et lag nougatcreme på, og rul den stramt sammen.
- Stil rouladen på køl i mindst 2 timer. Resten af nougatcremen opbevares ved stuetemperatur.
- Smør herefter hele rouladens overflade op med nougatcreme. Smør overfladen flot og stramt op.
- Stil på køl igen i mindst 1 time - eller gerne natten over.
Chokoladeovertræk:
- Hak chokoladen fint, og kom det op i en skål.
- Varm fløde og glukosesirup til lige under kogepunktet.
- Hæld fløden over chokoladen, og rør det forsigtigt sammen i små cirkulære bevægelser.
- Blend chokoladen igennem til sidst - pas på luftbobler.
- Placer den helt kolde roulade på en rist med et fad under.
- Hæld den lune chokolade over rouladen, og lad den overskydende chokolade dryppe lidt af.
- Placer rouladen på et fad.
- Pensl mandelflager, blåbær og marengskys med lidt bronzestøv og dekorer rouladen med pynten.
Bon appétit!
Relaterede produkter