Thomas
"Grill med Thomas Alcayaga"

Sommeren topper og indbyder til grill og hygge i haven, eller på terrassen, med venner og familie. Det er næsten et must at bruge fade på grillen, de gør det nemlig muligt at tilberede det meste inden gæsterne kommer. Dermed får gæsterne den fulde grilloplevelse samtidig med at du kan være til stede som vært.

Her får du Thomas opskrift på en lækker grillet lammekølle, tilberedt over nogle dejlige tomater, der får så tilpas lang tid på grillen, at de faktisk ender ud som en sauce, der smager helt fortrinligt.

Til lammekøllen har Thomas valgt at lave en pommes boulangère, der til forveksling minder meget om flødekartofler. Eneste forskel er, at fløden er skiftet ud med en lækker fond.
Ganske ideelt skal disse to retter have cirka lige længe på grillen – eller i ovnen (ja, de kan også tilberedes i varmluftsovn).

Imponér dine gæster med denne lækre grillmiddag. 

Bon appétit

Lammekølle med pommes boulangère
Se med her, hvor Thomas Alcayaga viser dig hvordan du skridt for skridt tilbereder denne udsøgte grillmiddag
Afspil
  • Opskrift
    Grillet lammekølle med pommes boulangère
    Vis opskrift
    Opskrift til 4-6 personer
    Ingredienser

    forberedelsestid: 20 minutter
    tilberedningstid: 90 minutter

    Pommes boulangére:

    800 gram kartofler
    10 kviste timian
    3 skalotteløg
    salt og peber
    5 dl kalvefond
    evt. en smule olivenolie

    Lammekølle:

    1 lammekølle
    5+5 kviste rosmarin
    5 fed hvidløg
    3 spsk. olivenolie
    8 store tomater
    5 laurbærblade
    10 kviste timian

     

    Opskrift

    Sådan gør du:

    Pommes boulangére:

    1. Kartoflerne skæres tyndt. Timian og skalotteløg hakkes.
    2. Læg lag af kartofler, timian og skalotteløg. Gem en smule kartofler til at slutte det pænt af med. Krydr med salt og peber mellem lagene.
    3. Kom fonden på, så den næsten dækker og slut låget af med kartofler. Pensl evt. med olie, så toppen nemmere bliver sprød. 
    4. Grill eller bag i 75 minutter ved 180 grader varmluft eller indirekte varme.

    Lammekølle:

    1. Lammekøllen smøres med olie.
    2. Hak hvidløg og rosmarin og rub det indi lammekøllen sammen med salt og peber. Lad det gerne stå og trække en times tid på køkkenbordet.
    3. Kom olivenolie i bunden af et fad og læg tykke skiver tomat heri. Top med krydderurter.
    4. Brun lammet af ved direkte varme og læg det herefter over på tomaterne i fadet. Grill ca. 75 minutter ved indirekte varme eller i varmluft.
    5. Lad lammet trække før det skæres.

    Server med en grøn salat med vinaigrette.

    Bon appétit