Taerteform
"DEN ORIGINALE TÆRTEFORM FRA PILLIVUYT "

Alle kender tærteformen, der giver bagværket den charmerende, bølgede kant, og som i dag er kendt verden over som den ”rigtige tærteform”. Men vidste du, at det var Pillivuyt, der som den første porcelænsfabrik i verden lancerede den smukke form for mere end 100 år siden? Gennem tiden har Pillivuyt solgt over en million af de klassiske runde tærteforme, der siden begyndelsen er blevet kendt som den ægte tærteform – det eneste rigtige valg at lave en tærte i. 
Hos Pillivuyt er vi stolte af vores ikoniske design, der har inspireret talrige porcelænsproducenter gennem tiden med sit stilfulde og indbydende design.


Pillivuyt tærteform – kun fantasien sætter grænser  
En klassisk franskinspireret quiche, en lækker desserttærte – eller hvad med en helt enkel, men smagfuld kartoffeltærte med laks? Den på én gang bløde og sprøde tærte er perfekt til alverdens lækkert fyld, smukt serveret med klassisk plissering. Pillivuyts tærteform fås i mange forskellige størrelser – fra den mindste portionsanrettede størrelse på 11 cm til tærteformen på 33 cm, hvor der er nok til selv den helt store familie. Med mere end 10 forskellige størrelser har du masser af muligheder for at kreere mange forskellige typer af tærter i præcis den størrelse, der passer dig.        


Tærteform med ny former
Som noget nyt har den klassiske runde tærteform fået selskab af en ny kvadratisk og flere rektangulære forme i forskellige størrelse. Perfekt til at give din tærte og andet bagværk et utraditionelt og anderledes udtryk, der er enkelt og dekorativt til servering på bordet.


Pillivuyt tærteform – bagning på den nemme måde 
Bag alt hvad du har på hjertet med Pillivuyts tærteform. Det er nemlig super praktisk at bage i Pillivuyt, da det glatte porcelæn fungerer som naturlig non-stick, så du ikke behøver at smøre formen med fedtstof eller have besvær med rengøringen. 
Hos Pillivuyt fremstiller vi selv vores egen porcelænsmasse ud fra en særlig opskrift – hvilket i dag er ret unikt blandt porcelænsproducenter. Resultatet er en utrolig hård og stærk porcelæn, der tåler lidt af hvert hver dag. Du kan fx bage en ekstra tærte og komme den mere eller mindre færdigbagte tærte i fryseren, for en anden dag at komme både form og tærte direkte i den brandvarme ovn, hvis det er knap med tiden, og det skal gå ekstra hurtigt. Porcelænet tåler nemlig det ekstreme temperaturchok, det er at gå fra frost til stærk varme.

God bagning med Pillivuyts tærteforme! 

Tærteform nr. 11, hvid Ø33cm H4,2cm
Tærteform nr. 1, 3 stk. hvid Ø11cm H2,5cm
Tærteform kvadrat, hvid L21cm B21cm
Få mere plads i køkkenet
Pillivuyts tærteforme fås i flere forskellige størrelser og er utrolig pladsbesparende og smukke på samme tid.
Afspil
 • Opskrift
  Rødbedetærte med gedeost og timian
  Vis opskrift
  Opskrift til 4-6 personer
  Ingredienser

  Tærtedej:

  300 gram hvedemel
  150 gram usaltet smør
  1 tsk havsalt
  13-16 spsk isvand

  Fyld:

  1 løg
  2 fed hvidløg
  750 gram rødbeder
  1 tsk. tørret timian
  1 spsk. balsamico eddike
  3 æg
  250 gram creme fraiche, 18%
  1 tsk. havsalt
  100 gram frisk gedeost, evt. Rosa Mundo fra Tebstup
  Brøndkarse og frisk timian til pynt

   

  Opskrift

  Sådan gør du:

  Tærtedej:

  1. Skær smørret ud i 1x1 cm stykker. Hæld mel op i stor skål og smuldr smørret i melet. Tilsæt isvand lidt af gangen og rør rundt med en ske. Tilsæt kun så meget isvand, at dejen kan samles med et let tryk. Hvis smørret begynder at blive varmt stilles skålen straks i køleskabet, indtil det igen er koldt. Saml dejen til en kugle og dæk den med et klæde. Lad dejen hvile minimum 30 minutter i køleskabet.
  2. Dejen rulles ud på et meldrysset bord indtil den er 5 mm tyk og vendes over i et tærtefad på 25 cm i diameter. Skær tærtens kanter til, så de stikker 1 cm ud over tærtefadets kant. Ombuk tærtens kanter og pres kanterne godt ind til tærtefadets kant. Prik dejen med en gaffel og lad den hvile i minimum 30 minutter – gerne 1-2 timer, da det vil hjælpe dejen med at holde sin form.
  3. Opvarm ovnen til 200 °C. 
  4. Dæk tærtebunden med et stykke bagepapir og fyld tærten med bønner/ris. Blindbag tærtebunden i 20-25 minutter; Fjern bagepapir og bønner/ris så snart kanterne begynder at tage farve efter cirka 20 minutter. Bag tærtebunden i yderligere 5 minutter indtil tærtens bund begynder at se tør ud og kanterne er gyldne

  Til Fyld:

  1. Lav fyldet mens tærten blindbages; skræl rødbederne og skær dem ud i tynde skiver af 1-2mm. Hak løg og hvidløg fint. Brun løg, hvidløg og timian i 2 spiseskefulde olie. Når løgene er bløde tilsættes rødbederne, balsamicoeddike og 1 teskefuld salt. Lad det stege i 10-15 minutter til rødbederne er bløde.
  2. Slå æggene ud i en skål. Tilsæt creme fraiche, ½ tsk salt og peber. Æggemassen røres let med en gaffel.
  3. Fordel rødbederne over tærtebunden og hæld æggemassen over rødbederne. Smuldr/fordel gedeosten ud over tærten. Pynt evt. med et par kviste timian på toppen. Bag tærten i 30-35 minutter ved 200 C indtil æggemassen har sat sig.
  4. Pynt den bagte tærte med et par kviste brøndkarse.

  Bon appétit

 • Opskrift
  Quiche med courgette og gulerod
  Vis opskrift
  Opskrift til 6 personer
  Ingredienser

  min. 300 g udrullet mørdej
  1 pose tørrede bønne eller bagekugler (til forbagning af tærtebund)

  1-2 courgetter
  2-3 gulerødder
  8 æg
  8 dl piskefløde
  3 kviste frisk estragon og/ eller timian
  ca. 100 g revet ost, Gruyère eller Emmentaler
  salt og peber

  Mandolinjern eller kraftig kartoffelskræller til at lave lange brede grøntsagsstrimler med.

  Opskrift

  Sådan gør du:

  Tænd ovnen på 220° C.

  1. Læg mørdejen i tærtefadet, pres godt ud i kanterne og skær overskydende dej fra. prik med gaffel i bunden, dæk dejen tæt med sølvpapir og sæt i fryseren i ca. 10 minutter.
  2. Hæld de tørrede bønner i tærtefadet og forbag i ca. 15 minutter. Hæld bønnerne fra, fjern sølvpapir og bag videre i et par minutter, til dejen er bagt færdig. Skru derefter ned for ovnen til 185°C.
  3. Skyl courgetter og gulerødder og skær endestykker af. Skær tynde strimler på mandolinjernet. Strimlerne skal ikke være hæjere end tærtefadet. Måske skal de halveres eller skæres til. Start fra kanten og fordel strimlerne i tæretfadet, indtil det er fyldt ud.
  4. Pisk æg og fløde sammen, krydr med salt og peber og fordel over grøntsagerne.
  5. Pluk krydderurterne, hak dem let og drys overtærten sammen med osten. Bag i ovnen i ca. 40 minutter eller til gylden og fast. Drej fadet rundt et par gange undervejs, så quichen bliver bagt ensartet.

  Bon appetit!

 • Opskrift
  Claufoutis - Fransk kirsebærtærte
  Vis opskrift
  Opskrift til 6 små tærter
  Ingredienser

  Ingredienser:

  Ca. 1 kg kirsebær
  100 g mel
  100 g sukker
  1 stang vanilje
  1 knivspids salt
  4 stk. æg
  2 stk. æggeblommer
  1/2 l sødmælk
  2-3 dl. rom
  lid flormelis
  lidt ekstra sukker
  lidt smør
   

  Opskrift

  Sådan gør du:

  1. Udsten kirsebærrene og lad dem trække med lidt sukker, hvis de er sure. Der skal kun bruges ca. 700 g, hvis de er friske. Hvis der bruges frosne kirsebær, skal de tø helt op og drænes før brug. Det skønne ed opskriften er, at den bliver bedre, hvis man spæder til med dkønne syltede Amarena-kirsebær, husk at de skal også drænes.
  2. Pisk en dej af mel, sukker, salt, æg æggeblommer, sødmælk, rom og kornene af vaniljen. Dejen svarer stort set en pandekagedej. Hæld ca. halvdelen af dejen i en smurt tærteform og bag den i 10 min. i en forvarmet ovn ved 190 °C. bunden skal blive let gylden og hæve stedvist.
  3. Tag tærteformen ud og fordel kirsebærrene i bunden og hæld resten af dejen ud over. Bag kagen færdig i ca. 1/2 time til den er hævet op og let gyldenbrun. Lad clafoutis'en køle af indtil den er lun og server den med flormelis drysset over.

  Bon appétit

  Afhængigt af hvilken kombination af kirsebær man bruger, vil der komme en del væske overskud. Sirupppen fra de syltede Amarena-kirsebær, og hvis der bruges frosne bær, vil der også afgives væske. Al den væske kan koges ind til en fantastisk kirsebærsirup, der kan bruges til at garnere kagen med, ligesom den kan bruges henover risalamanden. Bland den overskydende væske i en gryde, smag den til med sukker, og så kan den krydres, alt hvad hjertet begærer. Der kan bruges rom, kanel, stjerneanis eller stængerne af den brugte vanilje. Clafoutis'en er en kirsebærkage, men den egner sig fortrinligt til mange forskellige bær.