Tips & tricks til at grille nemt i ovnfaste fade
"TIPS & TRICKS TIL AT GRILLE I FAD"

Det er nemt og lækkert at grille i ovnfast porcelæn. Sådan gør du det endnu nemmere.

Pillivuyt porcelænsfade er skabt til at komme på grillen. De er utroligt holdbare og tåler lidt af hvert. Deres non-stick egenskaber sikrer, at risikoen for at retten brænder fast er minimal. Bunden skal blot være dækket af væske eller fedtstof. Det kan ikke undgås at fadet tager lidt farve af retten og af at stå på grillen, men det er heldigvis nemt at rengøre.

Sådan griller du enkelt og nemt i Pillivuyt:
- Sæt kun porcelænsfade med plan bund på grillen.
- Sørg for at fadets bund altid er dækket af væske eller fedtstof.
- Hvis du griller med kul, så sørg for max. 10 cm mellem gløder og fad.  
- Tilberedningstiden i opskrifterne er vejledende. Hvor lang tid retterne skal have, afhænger af din grills temperatur.
- Porcelænsfadet bliver meget varmt på grillen - husk grillhandsker!
- Det er nemt at rengøre fadet for madrester, sod og stegefedt. Køl fadet af og sæt det i blød med opvaskemiddel - evt. før det rengøres med svamp eller sættes i opvaskemaskine.
- Rengør grillens rist før brug, så den ikke misfarver fadets underside med sod, rust eller stegefedt. Hvis bunden alligevel bliver misfarvet, og det ikke går af i opvaskemaskine, så brug lidt skurepulver.
- Kom stanniol omkring fadets bund, hvis rengøringen skal være ekstra nem. 

Nogle retter skal have masser af direkte varme, mens andre skal grilles mere nænsomt. Når du griller, er det derfor vigtigt at skelne mellem dirkete og indirekte varme.

Direkte varme: 
Placér kullene i midten af grillen eller tænd de miderste brændere på gasgrillen. Direkte varme bruges især til retter, der skal tilberedes ved høj varme i kortere tid. Som regel uden låg på grillen.

Indirekte varme:
Hvis du bruger kul, så fordel kullene i grillens sider. Har du en gasgrill, så tænd kun de yderste brændere. Dermed fordeles varmen rundt i grillen, hvilket er ideelt til retter, der skal have længere tilberedningstid. Kom låget på grillen.

Toulouse kvadratfad hvid 2 liter L22cm B22cm H6cm
Toulouse fad rektangulært, hvid 3 liter L29cm B24c
Stegefad dybt, hvid L38cm B21cm H6cm
  • Opskrift
    Dorader med lime og hvidvin
    Vis opskrift
    Opskrift til 4 personer
    Ingredienser

    4 små dorader eller foreller
    4 træspyd
    1 lime
    1-2 dl hvidvin
    4 spsk. olivenolie

    Til pesto:
    ½ bdt. frisk koriander eller persille
    1 fed hvidløg
    100 g cashewnødder
    60 g revet parmesan
    ca. 1 dl olivenolie
    salt og peber

    Opskrift

    Sådan gør du:

    1. Vask koriander, ryst vandet af, og pluk bladene fra stilkene, hvis de er grove i det. Læg koriander og de øvrige pestoingredienser i en foodprocessor, og mix sammen i korte intervaller af gangen.
    2. Justér evt. konsistensen med lidt ekstra olie, og smag til med salt og peber.
    3. Fyld pesto i fiskenes bug, og luk med et spyd. Fordel fiskene i et grillfast fad sammen med lime skåret i skiver.
    4. Hæld hvidvin ved, til det dækker bunden, og hæld olie over fisken.
    5. Krydr med salt og peber, og sæt på grillen ved god indirekte varme i ca. 30 minutter med grill-låg på, til kødet er fast og slipper benene.
    6. Servér straks.

    Bon appétit!

  • Opskrift
    Kanelører
    Vis opskrift
    Opskrift til 8 personer
    Ingredienser

    Til dejen:
    1 dl mælk
    100 g smør
    1 spsk. sukker
    1 knivspids salt
    50 g gær
    2 æg
    400 g mel

    Til kanelsmør:
    100 g blødt smør
    100 g brun farin eller rørsukker
    2 tsk. kanel
    25 g smør til at smøre fadet med

    Opskrift

    Sådan gør du:

    1. Mælken varmes op med smør, sukker og salt, til den er lun.
    2. Gær smuldres ned i en rummelig skål, og den lune mælk piskes sammen med gæren, til den er opløst. Det ene æg røres i (det andet er til at pensle med), og mel tilsættes lidt efter lidt, til dejen er elastisk og ikke klistret. Lad dejen hæve tildækket i omkring 30 minutter.
    3. Rør kanelsmør sammen: Blødt smør, sukker og kanel røres sammen til ensartet konsistens.
    4. Dejen deles i to og rulles ud til firkanter på størrelse med en lille bradepande, men tykke nok til at kanelfyld kan smøres på. Fordel forsigtigt det bløde kanelsmør jævnt ud, dog ikke de sidste par centimeter i bunden for at rullen kan lukkes sammen.
    5. Rul fra toppen og nedad. Skær i skrå skiver ca. 1 cm tykke. Fordel dejen i to smørsmurte grillfaste fade.
    6. Pisk det sidste æg sammen, og pensl de små kanelører. Sæt fadene på grill ved god indirekte varme, og sæt grill-låget på.
    7. Bag i 10 minutters tid, til de er færdigbagte. 

    Bon appétit!

  • Opskrift
    Sprøde asparges med pinjekerner
    Vis opskrift
    Opskrift til 4 personer
    Ingredienser

    2 bdt. grønne asparges
    ca. 2 dl vand
    1 spsk. smør
    3 spsk. pinjekerner
    salt og peber
    4-5 soltørrede tomater i olie

    Opskrift

    Sådan gør du: 

    1. Vask asparges, og skær de nederste træede del af, som kasseres.
    2. Asparges lægges i et grillfast fad, og vand tilsættes, til det dækker bunden af fadet.
    3. Fordel smørret over aspargesene, og drys pinjekernerne over. Krydr med salt og peber.
    4. Tilbered ved god direkte varme i ca. 10 minutter, til aspargesene fornemmes møre med bid.
    5. Skær de soltørrede tomater i strimler, og fordel over retten.

    Bon appétit!