Tips & tricks til at grille nemt i ovnfaste fade

Tips & tricks til at grille i fad

Det er nemt og lækkert at grille i ovnfast porcelæn. Sådan gør du det endnu nemmere.

Pillivuyts porcelænsfade er skabt til at komme på grillen. De er utroligt holdbare og tåler lidt af hvert. Deres non-stick-egenskaber sikrer, at risikoen for at retten brænder fast er minimal. Bunden skal blot være dækket af væske eller fedtstof. Det kan ikke undgås at fadet tager lidt farve af retten og af at stå på grillen, men det er heldigvis nemt at rengøre. Du kan finde ovnfaste fade at grille i her

 

Sådan griller du enkelt og nemt i Pillivuyt:

  • Sæt kun porcelænsfade med plan bund på grillen.
  • Sørg for at fadets bund altid er dækket af væske eller fedtstof.
  • Hvis du griller med kul, så sørg for max. 10 cm mellem gløder og fad.
  • Tilberedningstiden i opskrifterne er vejledende. Hvor lang tid retterne skal have afhænger af din grills temperatur.
  • Porcelænsfadet bliver meget varmt på grillen – husk grillhandsker!
  • Det er nemt at rengøre fadet for madrester, sod og stegefedt. Køl fadet af og sæt det i blød med opvaskemiddel – evt. før det rengøres med svamp eller sættes i opvaskemaskine.
  • Rengør grillens rist før brug, så den ikke misfarver fadets underside med sod, rust eller stegefedt. Hvis bunden alligevel bliver misfarvet, og det ikke går af i opvaskemaskine, så brug lidt skurepulver.
  • Kom stanniol omkring fadets bund, hvis rengøringen skal være ekstra nem. 

 

Nogle retter skal have masser af direkte varme, mens andre skal grilles mere nænsomt. Når du griller, er det derfor vigtigt at skelne mellem direkte og indirekte varme.  

Indirekte varme

Hvis du bruger kul, så fordel kullene i grillens sider. Har du en gasgrill, så tænd kun de yderste brændere. Dermed fordeles varmen rundt i grillen, hvilket er ideelt til retter, der skal have længere tilberedningstid. Kom låget på grillen.

 

Direkte varme

Placér kullene i midten af grillen eller tænd de midterste brændere på gasgrillen. Direkte varme bruges især til retter, der skal tilberedes ved høj varme i kortere tid. Som regel uden låg på grillen.

 

Få inspiration til skønne opskrifter i fad