Torsk med hollandaise - Thomas Alcayaga

Lammerack med ratatouille

 

Lammerack med ratatouille - på grillen 

Til 4 personer:

2 lammeracks
2 spsk olivenolie
3 fed hvidløg
5 kviste timian
salt og peber

Grillet ratatouille:
2 peberfrugter
1,5 courgette
1,5 aubergine
3 store tomater - bøf eller tyrehjertetomater er bedst, da der ikke er så mange kerner i.
2 rødløg
1 dl olivenolie
1 god håndfuld basilikum
10 oreganokviste
1 ansjosfiletter (kan undlades og erstattes af salt)
1 spsk citronsaft
salt og peber

Lam

1. Med en kniv skrabes benene rene for sener og kød på racket. Bare fordi det godt må se lidt ordentligt ud. Det hedder et "french trim", så det ville kun være passende.
2. Rids fedtet i små tern, sørg for ikke at skære ned i kødet.
3. Pres hvidløg, finhak timian. Gnid med olie, timian, hvidløg, salt og peber. Lad det trække en halv til en hel time på bordet.
4. På en glohed grill brunes kødet af på alle sider og tages af.

Ratatouille

1. Løg, tomat, peberfrugt, aubergine og courgette skæres i 1 cm skiver.
2. Grill på begge sider og tag fra.
3. Fordel grøntet ligeligt i et smurt fad. Du bestemmer hvor sirligt.
4. Blend olivenolie, basilikum, oregano, ansjoser, citronsaft, peber og en smule salt.
5. Fordel over det grønne. Sæt lammet på toppen.
6. Grill ved ca 150 grader i 20 minutter. Tag lammet af og lad det trække 10 minutter væk fra varmen. Lad ratatouillen stege videre mens det trækker.
7. Server med en grøn salat og et godt glas rødvin.

 

 

Se flere lækre grillopskrifter i fad her