Grill nemt med Pillivuyt i ildfast fad af porcelæn
"GRILL PÅ EN NY MÅDE"

Sommeren indbyder til grill og lange lyse aftener sammen med familie og venner. Nyd sommeren, mens du tilbereder lækre retter i fad, der passer sig selv på grillen.

Pillivuyts fade tåler at komme direkte på grillen. Du kan derfor udnytte grillens muligheder og tilberede flere retter i hvert sit porcelænsfad - så du kan bruge tiden sammen med familie og venner. Serveringen er allerede klaret, da fadene er lige til at sætte på bordet direkte fra grillen. Nemt og lækkert!

Grill nemt i fad
Pillivuyts unikke porcelænsmasse brændes ved særligt høje temperaturer op til 1400 °C. Dermed bliver porcelænet ekstremt stærkt, så det kan tåle grillens meget kraftige varme.

Der er mange fordele ved at grille i fad. Du kan forberede mest muligt i forvejen, og du undgår, at maden brænder på eller at fedtstof drypper ned i grillen. Uanset om du vælger at tilberede en romantisk brunch for to eller den helt store gourmet-middag, så åbner der sig helt nye kulinariske muligheder, når du kommer fadet på grillen.

Stegefad dybt, hvid L38cm B21cm H6cm
Toulouse fad rektangulært, hvid 3 liter L29cm B24c
Toulouse kvadratfad hvid 2 liter L22cm B22cm H6cm
  • Opskrift
    Grillet lammekølle med pommes boulangère
    Vis opskrift
    Opskrift til 4-6 personer
    Ingredienser

    Pommes boulangère:
    800 gram kartofler
    10 kviste timian
    3 skalotteløg
    salt og peber
    5 dl kalvefond
    evt. en smule olivenolie

    Lammekølle:
    1 lammekølle
    5+5 kviste rosmarin
    5 fed hvidløg
    3 spsk. olivenolie
    8 store tomater
    5 laurbærblade
    10 kviste timian

    Opskrift

    Sådan gør du:

    Pommes boulangère:

    1. Kartoflerne skæres tyndt. Timian og skalotteløg hakkes.
    2. Læg lag af kartofler, timian og skalotteløg. Gem en smule kartofler til at slutte det pænt af med. Krydr med salt og peber mellem lagene.
    3. Kom fonden på, så den næsten dækker, og slut låget af med kartofler. Pensl evt. med olie, så toppen nemmere bliver sprød. 
    4. Grill eller bag i 75 minutter ved 180 grader varmluft eller indirekte varme.

    Lammekølle:

    1. Lammekøllen smøres med olie.
    2. Hak hvidløg og rosmarin, og rub det indi lammekøllen sammen med salt og peber. Lad det gerne stå og trække en times tid på køkkenbordet.
    3. Kom olivenolie i bunden af et fad, og læg tykke skiver tomat heri. Top med krydderurter.
    4. Brun lammet af ved direkte varme, og læg det herefter over på tomaterne i fadet. Grill ca. 75 minutter ved indirekte varme eller i varmluft.
    5. Lad lammet trække før det skæres.

    Server med en grøn salat med vinaigrette.

    Bon appétit!

  • Opskrift
    Grillbagte tomater
    Vis opskrift
    Opskrift til 8 personer
    Ingredienser

    500 g små tomater på stilk
    2-3 fed hvidløg
    3-4 spsk. olie
    lidt vand eller bouillon så fadets bund er dækket
    evt. lidt lys eddike
    4 kviste basilikum
    salt og peber

    Opskrift

    Sådan gør du:

    1. Tomaterne vaskes og fordeles i fad. Hvidløgsfed skæres over, lægges i fadet og vendes i olie.
    2. Tilsæt evt. lidt vand eller bouillon, så fadets bund er dækket.
    3. Krydr med salt og peber, og sæt i kuglegrillen på indirekte, lav varme med grill-låg på.
    4. Bag i 45 minutters tid – men tjek nu og da. Måske skal du hælde lidt mere væske i fadet, så bunden hele tiden er dækket.
    5. Ved servering smages evt. til med lidt lys eddike, salt og peber.

    Bon appétit!

  • Opskrift
    Laks med fennikel
    Vis opskrift
    Opskrift til 4 personer
    Ingredienser

    750 g laks uden skind i store tern
    2 stk. fennikel
    2 dl hvidvin
    2 spsk. olivenolie
    Lidt citronsaft
    3-4 kviste timian
    Salt og peber

    Opskrift

    Sådan gør du:

    1. Gør grillen klar til indirekte tilberedning ved middelvarme, eller tænd for ovnen på 180 °C.
    2. Klargør fennikel, så de stadig hænger sammen, og del dem i 6-8 både. Kog dem i saltet vand i 2 minutter, og dryp af. Fordel laksen i fadet.
    3. Hæld hvidvin i fadet, dryp olivenolie og citronsaft over. Krydr med timian, salt og peber. Dæk med alufolie.
    4. Bag under låg ved indirekte varme i ca. 20 minutter.
    5. Servér med nye kartofler.

    Bon appétit!