Efterårskage med æbler - opskrift af Ditte Julie Jensen
"Efterårskage med æbler og luftig flødeostecreme"

Æbletræerne boomer lige nu med saftige æbler, og det skal udnyttes. Der er ikke noget bedre end en lækker kage med sæsonens høst, når dagen bliver mørkere og køligere. Ditte Julie har lavet en lækker efterårskage, fyldt den med æbler, nødder og lunende krydderier og bagt den i vores store tærtefad på 33 cm, som ovenikøbet kan fås til jubilæumspris – kun 200 kr.

Kagen er nem at bage og oplagt til at samle hele familien om kaffebordet. Med en lækker blanding af crunchy nødder og den luftige syrligsøde flødeostecreme, vil kagen helt sikkert hitte hos både store og små kage-elskere. 

Helt overskudsagtigt kan du bage kagen på forhånd, fryse den ned og blot give den et hurtigt færdigbag i ovnen inden servering. Alle vores ovnfaste fade tåler termisk chok fra -30 °C til +350 °C, så de kan tages direkte fra fryseren til en varm ovn eller grill.

Se opskriften på denne lækre efterårskage med æbler og luftig flødeostecreme nedenfor og skynd dig at invitere familien til kaffebesøg i weekenden!

Bon appétit!

 

  • Opskrift
    Efterårskage med æbler og luftig flødeostecreme
    Vis opskrift
    Opskrift til 12-14 pers.
    Ingredienser

    Ingredienser:

    4 æg, str. M/L
    300 g brun farin
    2,5 dl solsikkeolie
    300 g kage hvedemel
    1 tsk. cake factor (mit kagekrydderi)
    2 tsk. bagepulver
    4 æbler, revet med skal
    50 g valnødder
    50 g mandler 
    50 g hasselnødder 
    50 g hasselnøddeflager

    Flødeostecreme:

    1/2 god vaniljestang
    200 g flormelis
    140 g blødt smør
    225 g neutral flødeost
    1-2 spsk citronsaft

    Opskrift

    Kagen er til ca. 12-14 personer. Virkelig en stor kage/tærte. Lav halv portion, hvis du kun har et klassisk tærtefad (24 cm i diameter). Nødderne kan undlades eller erstattes med din ynglingsnød eller kun 150 g af samme slags.

    Sådan gør du:

    1. Pisk æg og brun farin sammen til en luftig og lys masse. Pisk solsikkeolien i æggemassen lidt efter lidt.
    2. Bland alle de tørre ingredienser og sigt det hele i æggeblandingen - vend det forsigtig sammen.
    3. Riv æblerne og vend dem i dejen.
    4. Hak nødderne mellemgroft og vend i dejen.
    5. Hæld dejen op i en smurt tærteform (32 cm i diameter). Drys overfladen med hasselnøddeflager og bag efterårskagen ved 175 grader varmluft i ca. 45-50 min. Lad kagen køle af i formen.
    6. Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en kniv. Bland dem med lidt af flormelissen. 
    7. Pisk vaniljesukker, flormelis og smør til en lys cremet masse. Pisk flødeosten i smørblandingen. Pisk kun lige akkurat til den er ensartet - ellers piskes flødeosten i stykker, og cremen vil blive lind. Vend citronsaften
    8. Kom cremen på sprøjtepose med en stor stjernetylle. Lav en krans af flødeostecreme-rosetter langs kanten.

    I øvrigt

    Spiselige blomster (rød skovsyre). Pynt med røde skovsyre

    Bon appétit