Bryllup
"TIL DEN STORE DAG"

Et smukt dækket bord er et vigtigt element til den store dag, og det kræver ofte mange overvejelser at vælge de rigtige blomster og det rigtige porcelæn.

Det smukke bord giver gæsterne et sug i maven og er med til at sætte den rette stemning og skabe rammerne for en uforglemmelig bryllupsmiddag og fest.

Hos Pillivuyt skaber vi porcelæn til hverdag og livets store begivenheder. Vi har en lang række serier, der hver især skaber en elegant og personlig borddækning. Hvad end I er til klassisk, hvidriflet porcelæn eller tør springe ud i et havblåt design, har vi porcelænet til jeres store dag.

En gave for livet

Porcelæn fra Pillivuyt er også en fantastisk bryllupsgave, der vil blive værdsat resten af livet, når familie og venner skal samles til middage og festlige lejligheder. Vores Plissé-stel er klassisk og elegant, og går aldrig af mode. Desuden er porcelæn fra Pillivuyt særdeles holdbart, og kan derfor gå i arv til kommende generationer. Perfekt porcelæn, som brudeparret kan samle på i mange år i fremtiden.
Plissé tallerken flad, hvid Ø28cm
Bourges kagestander hvid Ø16,5/20/24cm H29cm
Plissé tapasfad hvid L24cm B12cm
  • Opskrift
    Bagt pighvar med ærter
    Vis opskrift
    Opskrift til 4 personer
    Ingredienser

    4 portioner pighvarfilet (eller lignende fisk)
    lidt olivenolie
    salt og peber

    1 lille finthakket løg 
    400 g frosne ærter
    1 dl grøntsagsbouillon
    lidt citronsaft
    1 spsk. smør 

    ca. 2 dl lun hollandaisesauce
    frisk dild

     

    Opskrift

    Sådan gør du:

    1. Forvarm ovnen til 175 °C.
    2. Fold fisken, og læg den på et fad med et stykke bagepapir i bunden. Pensl med lidt olie, og krydr med salt og peber.
    3. Bag fisken i ovnen i ca. 10 minutter, til den begynder at blive fast.
    4. Løg varmes kort op i olie uden at tage farve. Tilsæt ærter og bouillon, og lad simre et par minutter under låg.
    5. Mos ærterne groft med piskeris eller stavblender - rør smør i, og krydr med citronsaft, salt og peber.
    6. Server fisken på ærterne, fordel hollandaisesauce og dild over.

    Bon appétit!

  • Opskrift
    Tournedos med svampe
    Vis opskrift
    Opskrift til 4 personer
    Ingredienser

    Ca. 600 g oksemørbrad
    lidt olivenolie
    8 pillede skalotteløg
    salt og peber

    500 g blandede og klargjorte svampe 
    rosmarin
    2 fintsnittede forårsløg

    Ca. 3 dl rødvinssauce

    Kan serveres med grøn salat og kartofler 
     

     

    Opskrift

    Sådan gør du:

    1. Tænd ovnen på 165 °C.
    2. Brun kødet af i lidt olie på en stegepande, der tåler at komme i ovnen.
    3. Tilsæt skalotteløg, krydr med salt og peber.
    4. Sæt stegepanden i ovnen, og steg kødet færdig i ca. 8-12 minutter, til kernetemperatur er 50 °C, eller kødet begynder at blive elastisk, når du trykker på det med en finger.
    5. Når det er færdigt, tages stegepanden ud - løft kødet op, så det ikke steger videre, men hold det lunt sammen med løgene.Vent mindst 10 minutter og gerne længere, fx mens en forret bliver serveret.
    6. Svampene ristes kort i lidt varm olie. Krydr med rosmarin, de snittede forårsløg, salt og peber.
    7. Varm saucen op, skær kødet op til fire tournados. Servér med løg og svampe.

    Bon appétit!

  • Opskrift
    Efterårskage med æbler og luftig flødeostecreme
    Vis opskrift
    Opskrift til 12-14 pers.
    Ingredienser

    4 æg, str. M/L
    300 g brun farin
    2,5 dl solsikkeolie
    300 g kage hvedemel
    1 tsk. cake factor (Dittes kagekrydderi)
    2 tsk. bagepulver
    4 æbler, revet med skræl
    50 g valnødder
    50 g mandler 
    50 g hasselnødder 
    50 g hasselnøddeflager

    Flødeostecreme:
    1/2 god vaniljestang
    200 g flormelis
    140 g blødt smør
    225 g neutral flødeost
    1-2 spsk citronsaft

    I øvrigt:
    spiselige blomster til pynt (rød skovsyre)

    Opskrift

    Kagen er til ca. 12-14 personer. Virkelig en stor kage/tærte. Lav halv portion, hvis du kun har et klassisk tærtefad (24 cm i diameter). Nødderne kan undlades eller erstattes med din ynglingsnød eller kun 150 g af samme slags.

    Sådan gør du:

    1. Pisk æg og brun farin sammen til en luftig og lys masse. Pisk solsikkeolien i æggemassen lidt efter lidt.
    2. Bland alle de tørre ingredienser, og sigt det hele i æggeblandingen - vend det forsigtig sammen.
    3. Riv æblerne, og vend dem i dejen.
    4. Hak nødderne mellemgroft, og vend i dejen.
    5. Hæld dejen op i en smurt tærteform (32 cm i diameter). Drys overfladen med hasselnøddeflager, og bag efterårskagen ved 175 grader varmluft i ca. 45-50 min. Lad kagen køle af i formen.
    6. Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en kniv. Bland dem med lidt af flormelissen. 
    7. Pisk vaniljesukker, flormelis og smør til en lys cremet masse. Pisk flødeosten i smørblandingen. Pisk kun lige akkurat til den er ensartet - ellers piskes flødeosten i stykker, og cremen vil blive lind. Vend citronsaften i.
    8. Kom cremen på sprøjtepose med en stor stjernetylle. Lav en krans af flødeostecreme-rosetter langs kanten.
    9. Pynt med røde skovsyre.

    Bon appétit!