Grå Plisse stylet af Louise Dorph - Pillivuyt porcelæn

Grå Plissé / Louise Dorph-Petersen

Louise Dorph elsker alt, der gør tilværelsen smukkere, og hun har i de seneste mange år levet af at dele ud af sin passion for skønne hjem. Hun er kendt for livsstilsmagasiner og TV – senest som boligekspert hos Go’morgen Danmark på TV2, hvor hun deler sine tips til indretning og rådgiver om, hvilke køb der matcher til hinanden. Hendes udgangspunkt er altid, at du er dig selv, og at det derfor er din personlighed, der skal afspejles i dit hjem.

Sommeren er gæster og middage
- og i år bliver mit sommerbord dækket med Pillivuyt.

Sommeren er lige på trapperne og med den også middage og fester i de lyse nætter. Jeg elsker den kommende tid, specielt fordi jeg kommer til at se mine venner og familie endnu mere – og på den måde få rigtig meget glæde af en af mine helt store svagheder inden for indretning, nemlig borddækning.
De fleste sommermiddage kommer til at foregå i mit sommerhus, der ligger ved Tisvilde og Kattegats smukke strande. Derfor har jeg valgt at lade min opdækning inspirere af den smukke natur. Det grå sand, de støvede nuancer, den stenede strand og det rå forblæste landskab.

Borddækningen er enkel og tilfældig. Lige som sten, der ligger på stranden, er kopper og tallerkener også stillet lidt ”rodet” på bordet. Nogle vil måske sige, det er ufærdigt. Men jeg holder af, at mine gæster er med til at sætte deres præg på, hvordan bordet ender med at være. Derfor sætter jeg ofte kopper og glas rundt omkring på midten af bordet og lader folk selv tage, hvad de skal bruge af service. Det kan der også komme noget socialt ud af, fordi de skal hjælpe hinanden med at give det videre, som andre ikke kan nå.

 

 

Pynt med krydderurter

Rosmarin er en af min yndlingskrydderurter, der både dufter og smager vidunderligt, og så er de så fine og dekorative til det vindblæste strandlook. Læg lidt på hver tallerken sammen med en grå hørserviet bundet med rustik snor.

Strandsten som pynt 

Vask dine strandsten grundigt og lad dem "kravle" tilfældigt op på tallerkener og fade.

Lad servicen være bordpynt

Fyld bordet med alt den service, der skal bruges under middagen, og lad dine gæster dække bordet færdigt i løbet af aftenen.

Smukke ranukler

Jeg er helt forelsket i de bordeaux/sorte ranunkler. De klæder det grå stel og skaber noget dybde og drama, som jeg synes ser meget smukt ud.

 

Louise har dækket bord med Grå Plissé fra Pillivuyt, som du finder her