Plisse fra Pillivuyt i grå - borddækning af Boligcious

Grå Plissé / Boligcious

 

Malene står bag bloggen Boligcious.dk, der har inspireret danskerne siden 2011. Hun er ikke kun en kendt blogger, men indretter og styler også private hjem og virksomheder, ligesom hun holder foredrag om trends og indretning og leverer artikler og boligreportager til danske og udenlandske magasiner og aviser.

Som barn iagttog jeg med stor nysgerrighed min mormor i hendes omhyggelige forberedelser, når hun skulle afholde middagsselskab. Borddækningen betød meget for hende, og det er smittet af på mig. Et lækkert måltid fortjener at blive indtaget i smukke omgivelser.

For mig er borddækningen lige så vigtig som alt andet, når der skal holdes fest, eller blot et middagsselskab, men det behøver altså hverken være dyrt eller krævende. Bordet jeg har dækket for Pillivuyt er ganske enkelt. Det smukke nye stel har så meget stemning og udtryk i sig selv, at det ikke er nødvendigt at tilføje så meget. Et par bundter nyudsprungne grene  lagt som en løber langs midten af bordet giver et sprødt forårslook. Jeg har samlet nogle små buketter af grenene og bundet et manilla mærke omkring – Det er en charmerende måde at lave bordkort, fordi det trækker det højtidelige lidt ned på et mere jordnært niveau - (bordkort til en lille middag kan godt virke lidt højtideligt). 

Malenes borddækningstips:

  1. Jeg kan godt lide at lave en løber langs bordets midte, enten af grene, mos, blomster, forårsløg, skulpturelle frugter eller grøntsager. Man kan også lave en løber af levende lys .
  2. ’Less is more’ - Pas på, at du ikke vil for meget og kommer til at fylde så meget på, at maden forsvinder i et virvar af nips og blomster.
  3. Invester i et udtryksfuldt stel, som ikke ”spræller” for meget, men giver lidt kant eller stemning. På den måde skal der ikke så meget til at skabe et smukt bord.
  4. Når du inviterer til middag, så brug stofservietter – Der findes ikke noget mere luksusagtigt for dine gæster, og det er en stor kærlighedserklæring, at du som vært gerne bruger tid på at vaske og stryge de servietter.

 

Giv dit bud på en skøn opdækning med Grå Plissé - du finder det her