Pillivuyt er skabt i samarbejde med franske kokke
"PORCELÆN AF EN SÆRLIG STØBNING"

Gennem 200 år har Pillivuyt produceret håndlavet porcelæn af højeste kvalitet. Midt i hjertet af Europa. Passionen udspringer fra den lille by Mehun-sur-Yèvre 250 km syd for Paris, hvor håndværket går i arv fra generation til generation.

Allerede i starten af 1900-tallet knyttede Pillivuyt tætte bånd til den franske kokkestand. Baseret på behov og ønsker fra de dygtige kokke er porcelænet fra Pillivuyt i dag blevet indbegrebet af godt håndværk. Til køkkenet såvel som til spisebordet.
I dag er Pillivuyt et af de ældste og mest anerkendte producenter af porcelæn i verden. Og netop samarbejdet med de professionelle kokke er rygraden og sjælen i dét Pillivuyt porcelæn, vi kender og bruger i dag. Porcelæn af en helt særlig støbning. Skabt af ildsjæle med kærlighed til mad.
De stærke bånd til det franske køkken, og de høje krav til funktionalitet, kvalitet og design, gør porcelænet fra Pillivuyt til et unikt stykke håndværk. Et håndværk, der går i arv fra generation til generation på fabrikken i midten af Frankrig.

Vejen fra ovnen til bordet

Før porcelænet fra Pillivuyt lander i dit køkken og stilles frem på dit spisebord, har det været lang tid undervejs. Det er blevet behandlet, designet og brændt med en helt særlig omhu for at give dig det stærkeste og bedste porcelæn muligt.
Pillivuyts porcelæn indeholder råmaterialer som kaolin, ler, kiseljord, feldspat, aluminiumoxid og kvarts. Tilsammen skaber disse en porcelænsmasse, der sammensættes efter forskellige hemmelige opskrifter. Fremstillingen går i korte træk ud på, at porcelænsmassen bearbejdes og filtreres i kraftige maskiner, hvor urenheder sigtes fra, og det meste af vandet presses ud.
Første brænding varer ca. 16 timer og foregår ved ca. 1.000 °C. Anden brænding varer mellem 19 og 27 timer ved op til 1.400 °C. Den store varme gør det muligt at opnå hvide, blanke og uporøse produkter af perfekt kvalitet. Ovnenes høje temperaturer er særligt afgørende for porcelænets styrke. Derfor er Pillivuyts ovne særligt udvalgte, og de bedste af dem har været aktive i en menneskealder. På fabrikken i Mehun-sur-Yèvre bliver der dagligt brændt 22.500 stykker porcelæn.

Pillivuyt
Oplev arbejdet på Pillivuyts fabrik i Mehun-sur-Yèvre, Frankrig.
Afspil