Opskrift på sirupskage med smørcreme

Dessert af Ditte Julie Jensen

Sirupskage med smørcreme

Ingredienser

6-8 personer

Sirupsbund

50 g blødt smør
50 g lyst rørsukker
75 g brun farin
2 æg, str M/L, stuetempereret
250 g hvedemel
1 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt nellike
1/2 stødt ingefær
10 g natron
125 g mørk sirup
1 1/4 dl kærnemælk

Smørcreme

200 g hvidt sukker
1 dl vand
250 g blødt smør
1 pasteuriseret æggeblomme

I øvrigt

10 små friske blåbær
lidt guldstøv

Opskrift

Sådan gør du:

Sirupsbund:

Pisk smør, rørsukker og farin lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør lidt mellem hvert æg. Sigt mel og krydderier i en skål og bland det i æggesnapsen skiftevis med sirup og kærnemælk. Hæld dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 175 grader varmluft i 12-15 min. Lad kagen køle af på en bagerist

Smørcreme:

Kog sukker og vand til en sirup - ca. 5 min. Hæld siruppen over i en skål, der stilles på køl, indtil siruppen er kølet ned til 3-5 grader. Pisk smørret lyst og luftigt, tilsæt den helt kolde sirup i en tynd stråle - pisk imens - og tilsæt hurtigt æggeblommen, som binder det hele sammen. Pisk kun lige, til smørcremen er ensartet og glat. Hæld smørcremen op i en sprøjtepose med aflang tylle.

Skær kanten af sirupskagen og skær herefter 3 lange kagebunde (7 cm brede og 20-22 cm lange). Læg et stykke husholdningsfilm på køkkenbordet og placer en bund i midten. Smør et lag smørcreme ud over bunden. Placer en ny bund herpå, gentag med endnu et lag smørcreme og afslut med en bund. Pak kagen stramt ind i husholdningsfilmen og stil den på køl i mindst 1 time. Lad den overskydende smørcreme stå i stuetemperatur.

Pak den kolde kage ud og skær kanterne skarpt. Placer kagen med smørcremen på højkant på et fad. Dekorer toppen af kagen med resten af smørcremen og små guld-blåbær (blåbær penslet med guldstøv).

Bon appétit

Relaterede produkter