Grilltema: Børnefødselsdag

Kanelører

Ingredienser

8 personer

Til dejen:

1 dl mælk
100 g smør
1 spsk. sukker
1 knivspids salt
50 g gær
2 æg
400 g mel

Til kanelsmør:

100 g blødt smør
100 g brun farin eller rørsukker
2 tsk. kanel
25 g smør til at smøre fadet med

Opskrift

Sådan gør du:

  1. Mælken varmes op med smør, sukker og salt, til den er lun.
  2. Gær smuldres ned i en rummelig skål, og den lune mælk piskes sammen med gæren, til den er opløst. Det ene æg røres i (det andet er til at pensle med), og mel tilsættes lidt efter lidt, til dejen er elastisk og ikke klistret. Lad dejen hæve tildækket i omkring 30 minutter.
  3. Rør kanelsmør sammen: Blødt smør, sukker og kanel røres sammen til ensartet konsistens.
  4. Dejen deles i to og rulles ud til firkanter på størrelse med en lille bradepande, men tykke nok til at kanelfyld kan smøres på. Fordel forsigtigt det bløde kanelsmør jævnt ud, dog ikke de sidste par centimeter i bunden for at rullen kan lukkes sammen.
  5. Rul fra toppen og nedad. Skær i skrå skiver, ca. 1 cm tykke. Fordel dejen i to smørsmurte grillfaste fade.
  6. Pisk det sidste æg sammen, og pensl de små kanelører. Sæt fadene på grill ved god indirekte varme, og sæt grill-låget på.
  7. Bag i 10 minutters tid, til de er færdigbagte. 

Bon appétit!

Relaterede produkter