Grilltema: Hovedret

Durader med lime og hvidvin

Ingredienser

4 personer

4 små dorader eller foreller
4 træspyd
1 lime
1-2 dl hvidvin
4 spsk. olivenolie

 

 

Til pesto:
½ bdt. frisk koriander eller
persille
1 fed hvidløg
100 g cashewnødder
60 g revet parmesan
ca. 1 dl olivenolie
salt og peber

Opskrift

Sådan gør du:

  1. Vask koriander, ryst vandet af, og pluk bladene fra stilkene, hvis de er grove i det. Læg koriander og de øvrige pestoingredienser i en foodprocessor, og mix sammen i korte intervaller af gangen.
  2. Justér evt. konsistensen med lidt ekstra olie, og smag til med salt og peber.
  3. Fyld pesto i fiskenes bug, og luk med et spyd. Fordel fiskene i et grillfast fad sammen med lime skåret i skiver.
  4. Hæld hvidvin ved til det dækker bunden og hæld olie over fisken.
  5. Krydr med salt og peber, og sæt på grillen ved god indirekte varme i ca. 30 minutter med grill-låg på, til kødet er fast og slipper benene.
  6. Servér straks.

 

Bon appétit!

Relaterede produkter